Hva tilbyr Louisiana.no?

Området rund elven Mississippis utløp, spesielt staten Louisiana, med hovedstaden New Orleans, er kjent for å ha mye spennende mat, med en stor variasjon av ingredienser og mattradisjoner, som er blitt kombinerte for å skape det som i dag kalles det Creolske Kjøkken.

På disse siden vil du finne en introduksjon til kulturen, så vel som til maten som den har frembragt. I tidligere tider ville det kanskje vært vanskelig å gjenskape mange av oppskriftene som disse rettene inneholder, men man kan i dag få tilgang på det meste i Norge. Både når det kommer til rare grønnsaker, så vel som den noe fremmede sjømaten som hører med i mange av de lekre rettene. Mange av ingrediensene kan også substitueres med de som svømmer i norske elver og i havet, slik at men kan hente mye god inspirasjon fra Louisiana, og kombinere den med de ingrediensene som vi har til rådighet hjemme i Norge. Du kan plukke å velge hva du ønsker å kombinere inn i din egen matlaging, og finne frem til hva du foretrekker.

Retter som Jambalaya og Gumbo, er kanskje de rettene som er mest kjente, men variasjonen innen kjøkkenet er ganske stor. Spesialiteten er kanskje Crawfish Etouffe, en smakfullt krydret rett som hører til blant New Orleans mest smakfulle retter. Man kan heller ikke glemme desserten, med retter som Bananas Foster og King Cakes. På våre sider vil vi ta mange avstikkere, både for å fortelle deg om hva som er pregende for det Creolske Kjøkken, men også for å finne frem det mer spesielle av variasjoner.