Kreolsk fiskesuppe

2d274907839390-seafood-okra-gumbo-inline-streams_desktop_large_312053c4b455b424a22f2885acb3414a.today-inline-largeVi er heldige som har tilgang på mye fersk fisk, og en god fiskesuppe er alltid en god åpning for en vellykket helgemiddag. Om man vil presentere noe utenom det vanlige, så er man tjent med å variere litt på tradisjonelle oppskrifter, og ved å legge til noen spennende og uvanlige råvarer i miksen. Med en kreolsk fiskesuppe kan man både overraske og sette et godt anslag for middagen.

Ingredienser for Kreolsk Fiskesuppe for åtte porsjoner

1 liter fiskekraft

100 gram hakket purreløk

100 gram gulrot

1 boks med hermetiske tomater

1 teskje sukker

1 teskje pepper

1 teskje havsalt

100 gram brosme

100 gram laksefilet

1 teskje finhakket rød chili

2 selleristenger med rot

1 hakket løk

1 teskje cayennepepper

1 teskje timian

1 spiseskje hvetemel

Matolje

5 laurbærblader

100 gram reker

Hva gjør man?

Vask og skrell grønnsakene, og kutt dem opp i biter eller strimler. Hent frem en stor gryte, hell i litt olje og fres purre, løk og gulrot i gryta. Tilsett deretter fiskekraften, og boksen med hakkede tomater. Putt oppi krydderet og smak til. La deretter blandingen koke, eller trekke på lav varme, i rundt 30 minutter, slik at smakene får blandet seg.

Skjær deretter opp fisken i terninger og la den koke som del av suppen i løpet av de siste ti minuttene før serveringen.

Dryss deretter rekene i den severingsklare suppen. Server gjerne med fransk brød.

Drikke til maten?

Det er ikke nødvendig å servere drikke til en suppe, men om man likevel ønsker å velge en drikk, bør den sette et smaksmessig kontra-punkt til den krydrede smaken og fisken. En lett syrlig men kraftig hvitvin er et godt valg for å gjennomføre dette, sammen med et glass mineralvann ved siden av, for å rense munnen, mellom mat og drikke. Arume eller liknende viner, er et godt valg