Lekker Jambalaya

2e421fc17c9cea0fa1788fe8ca592ec5Jambalaya er en kreolsk rett som kombinerer spansk og fransk kokkekunst. Hele retten tilberedes i en og samme gryte, på lav varme over lenger tid, slik at smakene får anledning til å flyte sammen, som med en god Bolognese. Tilberedelsen gir deg rom til å leke rundt med ingrediensene, og du kan trekke fra og legge til som du føler for det, men her får du oppskriften til en relativt enkel og grei Jambalaya for 6 porsjoner.

Ingredienser:

  • 150 g bacon i biter.
  • 250 g pølse, gjerne hvitløkssalami, chorizo eller annen krydderpølse.
  • 4 kyllingfileter, delt opp i 4 til 5 biter.
  • 1 stor grovhakket løk.
  • 1/2 hvitløk, finhakket. -Tilpass til ditt publikum, det finnes freaks som ikke liker smaken av hvitløk.
  • 2 sterke røde chilipepper. De kan hakkes eller du kan dele dem i to, slik at man unngår å treffe på meget sterke biter, og i stedet kan fiske ut hele pepperen etter kokingen.
  • 2 stilker stangselleri i biter.
  • 2 grønne paprika i biter.
  • 2 gule paprika i biter.
  • 1 boks hermetiske tomater, hakket.
  • 1 til 2 ss tomatpuré
  • 250 g risotto.
  • 150 g rensede reker.
  • Stekeolje.
  • Smør.
  • Kyllingkraft.

Krydder for å smake til:

  • Salt.
  • Paprikapulver.
  • Chilipulver.
  • 1 ss Fersk timian.
  • Saften fra en halv sitron.
  • Sett av noen sitronskiver og litt fersk timian til hver gjest.

Tilberedelse:

Finn frem en stor støpejernsgryte eller noe liknende. Fres kjøttet i gryta, til det blir gyllent, fres opp løken og tilsett hvitløk og chili. Tilsett deretter de hakkede grønnsakene og tomatpureen. La det surre en stund, og tilsett deretter de hermetiske tomatene og kyllingkraften, sammen med timian. La det hele koke opp, sett på et lokk, og la det stå og trekke på laveste varme i en time.

Risen kokes separat i saltet vann. Smak til det hele med krydder, og fordel rekene på retten, like før du serverer.

ADD YOUR COMMENT